جشنواره چهارم تولیدات؛ جشنواره ای عملگراست


جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری که مهرماه چهارمین دوره خود را پشت سر میگذارد، بصورت دوسالانه برگزار می­شود و تا کنون سه دوره آن در تهران، اصفهان و کرمانشاه برگزار شده و چهارمین دوره آن در اصفهان برگزار خواهد شد.
میتوان گفت این جشنواره در دوره تثبیت خود به سر می­برد و در همین مدت کوتاه توانسته جایگاه خوبی بین هنرمندان متعهد باز کند. این جشنواره با هدف کشف ظرفیت های هر استان و شناخت هنرمندان در همه زمینه های هنری اعم از ادبیات، تجسمی، نمایش، هنرهای تصویری، مطالعات پایداری و موسیقی آغاز به کار کرده و امسال بخش محصولات فرهنگی نیز به این مجموعه اضافه شده است.

شاید بتوان جشنواره تولیدات استانی حوزه های هنری را از گسترده ترین جشنواره های ایران دانست چرا که چون چتری همه هنرها را پوشش می­دهد و همزمان توسط کمیته های تخصصی در هر رشته به ارزیابی آثار می پردازد.

این جشنواره عرصه‌ی مناسبی برای بروز و ظهور استعداد های کمتر شناخته شده یا ناشناخته استانهای مختلف و پررنگ شدن توانایی ها و استعداد های هر استان است. شعار "یک گام به پیش" که بر پیشانی این جشنواره حک شده خود گواه بر آینده نگری، هدفمندی، عمل گرایی و کیفیت گرایی این جشنواره دارد. چرا که رسیدن به قله های هنر متعهد و انقلابی جز با گام های پیوسته و آرام حاصل نمی­شود.

حوزه هنری استان همدان نیز با توجه به استعدادها و ظرفیت های موجود تمام تلاش خود را برای همگامی و همراهی با این حرکت رو به جلو داشته و با ارسال 219 اثر در کلیه رشته ها سعی در برداشتن یک گام به پیش و حضوری مثبت و موثر در این جشنواره داشته است.

واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان همدان با 5 اثر: حرف های هگمتانه (گزیده غزل جوان استان همدان)، خمپاره های سرگردان (مجموعه داستان کوتاه دفاع مقدس)، شاهد نامه (مجموعه داستانک و فیلمنامه)، ماه اسمش را نوشت (مجموعه شعر کودک با موضوع انقلاب)، و امروز من شاعر شدم (مجموعه شعر کودک و نوجوان شاعران همدان) در این دوره شرکت کرده که پیشرفتی 60 درصدی نسبت به دوره سوم جشنواره داشته است.

با توجه به پیشینه استان همدان در ادبیات کودک و نوجوان دوکتاب از آثار ارسالی مربوط به شعر کودک و نوجوان است که پیش بینی می­شود با توجه به ظرفیت بالا و توانمندی شاعران استان در این عرصه، در دوره بعد آثار بیشتری در این بخش تولید شود.
همچنین واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری استان همدان در حال تولید آثار بانوان در زمینه شعر و داستان، و جمع آوری گزیده آثار کهن همدان در یک مجموعه 7 جلدی است که امید می­رود برای جشنواره پنجم، پربارتر گام در عرصه رقابت جشنواره استانی حوزه هنری بگذارد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره